2011. január 22., szombat

Egy kellemes délután


Végre valahára kigyógyultam ebből a fránya influenzából, úgyhogy most már van is értelme írnom. Eddig ugyanis nem sok minden történt velem azt leszámítva, hogy folyton lázas voltam, aludtam, köhögtem, szenvedtem, ezekről meg nem szeretek írni. Ma viszont már voltunk olyan jó állapotban Viktorral (aki szintén beteg volt, így együtt vészelhettük át ezt az időszakot), hogy nekivágtunk egy kis Campona-i körútnak. Több, mint egy hete nem mozdultunk ki itthonról, úgyhogy nekem már nagyon erősen kilóméter hiányom volt, no meg elolvastam az összes nemrégiben vett könyvemet, így szerettem volna venni magamnak egy újat. Ha már itt vagyok, akkor megemlítem, hogy a Spiderwick Krónikák folytatásai szuperek lettek, Rick Riordan-től pedig a Titán Átka szintén remek szórakozás volt, ahogy eddig a többi Percy Jackson és az Olimposziak kötet is. Közben persze kínomban már elkezdtem ki tudja hanyadjára olvasni a Fairy Oak-ot (azt sose unom meg), de a mai nap során sikerült szereznem egy ígéretes könyvecskét. A Camponai Libriben rögtön megakadt a szemem Alex Flinn Beastly című könyvén.

A Twilight-os könyvkupac között volt, de bármíly meglepő nem emiatt ragadta meg a figyelmemet, ugyanis azt a fekete gócpontot igyekszem nagy ívben elkerülni minden könyvesboltban. A címe volt az, ami ismerős volt nekem, ugyanis nem is olyan régen láttam egy film trailerét ugyanezzel a címmel. Mint kiderült az a film ebből a könyvből készül, és nekem nagyon-nagyon szimpatikus volt. A története egy az egyben Szépség és a Szörnyeteg, csak a mai, modern korban, ahol a kegyetlen, önző és gőgös szépfiú nem szőrös vadállattá, hanem tetoválásokkal, sebekkel, fémkapcsokkal borított "valamivé" válik - a lényeg, hogy nem valami gusztusos látvány. A fiúnak itt is az a dolga, hogy találjon valakit, aki a "kevésbé dekoratív" külsejével is meg tudja szeretni. A tanulság sem változott; az igazi szépség belülről fakad, ezt kell észrevenni, és nem mindent a külsőségekre építeni. Nagyon megtetszett a film, mivel az összes Disney mese közül a Szépség és a Szörnyeteg volt a legeslegnagyobb kedvencem, ezért naná, hogy meg akartam nézni ezt az új verziót (izgatottan vártam/várom azóta is, mivel nálunk ha minden igaz júliusban kerül a mozikba). Aztán mikor megláttam, hogy van belőle könyv is, nem volt már kérdés mit fogok megvenni. Nemsokára bele is kezdek, már alig várom, hogy olvashassam! Eddig csupa nagyszerű kritikát olvastam róla könyvekkel foglalkozó blogokon és a moly-on is, mindenki oda volt érte. Igazi romantikus regény tele érzelmekkel, ami képes levenni a lábáról minden hozzám hasonló örök álmodozót, de nem csöpögős, éppen annyira érzelgős, amennyire kell. Aztán kerestem még egy könyvet, Jay Asher-től a Tizenhárom okom volt-ot, de azt olyan szinten szétkapkodták a népek, hogy már csak Debrecenben lehet kapni... Hát, odáig azért nem fogok utazni, úgyhogy megrendeltem neten, és nagyon várom, hogy végre azt is kézbe kaphassam. Egy könyves blogon találtam rá, ahol nagyon jó kritkát kapott, állítólag nagyon mélyen megérinti az olvasókat, és szem nem marad szárazon tőle. Szeretem az ilyen, kicsit lelkileg kínzós könyveket, nem is tudom miért... talán mert szeretem jól kisírni magam a szép, szomorú történeteken. Szóval most még őt várom, de addig Beastly-zek, nektek pedig álljon itt az ebből készült film trailere.


Aztán ezek után még vagy négy órát sétálgattunk a Camponában. Ittunk belga csokiból készült forró csokit, amit egy nagyon látványos, csokiszökőkutas standnál lehetett kérni, és eszméletlenül finom volt. Végigjártuk a játékboltokat, ahol sorra végiszaglásztam az összes illatosított Eperke babát, a drogériában óvatlanul magamra fújtam egy Eperkés matricával ellátott parfümöt, és onnantól kezdve émelyítő cukros eper illatom lett (még jó, hogy tél van, nyáron vonzottam volna vele a bogarakat), aztán bementünk egy kreatív hobbi boltba, ahol vettem néhány apróságot. Összességében nézve egy remek délutánt/estét töltöttünk el a Camponában, és még Viktor is nagyon jól érezte magát, pedig ő nem egy nagy nézelődős típus. Valahogy ez az egész séta olyan kellemes volt, jó hangulatban voltunk, nem vásároltunk feleslegesen, de nem is tértünk haza üres kézzel. Nagyon jól éreztem magam, azt kell mondjam :)

4 megjegyzés:

  1. fuuuuuuuu, én is nagyon szemeztem már ezzel a Beastly-vel a molyon...Kölcsönkérhetem, ha kiolvastad? :D (bár most nagyon sietek a csodaidőkkel(amúgy az is nagyon jóóó könyv), mert uncsitesómmal ráfüggtünk az arany iránytűre és azt is kéne olvasni :D)

    VálaszTörlés
  2. Persze, amint kivégeztem kölcsönadom :) Aztán jó szórakozást az arany iránytű kötetekhez, meg az utána következőkhöz, és az utána következőkhöz is :P

    VálaszTörlés
  3. A Beastly felkeltette a figyelmemet :D majd ha megkapom az első fizetésem én is szeretnék venni könyvet :) lehet ez lesz akkor az első, ha tényleg olyan! :) majd írd meg beválltotta-ea hozzáfűzött reményeket!

    VálaszTörlés
  4. Rendben, meg fogom írni, hogy milyen a könyv! :)

    VálaszTörlés