2012. december 1., szombat

Narancsos receptek

Barbi érdeklődött a narancslekvár receptje felől, de ha már úgy is nekiállok, akkor megmutatom a likőrét és a kandírozott narancshéjét is. Egyik sem bonyolult, sőt, kifejezetten könnyen elkészíthető, inkább csak alapanyag és időigényes. A lekvár receptje innen származik, nekem remekül bevált, legalábbis az illata és az íze még folyós állapotban nagyon meggyőző volt. Én csupán annyit változtattam rajta, hogy fél vaníliarúd helyett egy egészet belekapartam, nem ártott neki.
A likőr és a narancshéj receptje egy már sajnos nem aktív blogról származik, de én annyira szeretem, hogy mai napig is vissza olvasgatom a bejegyzéseket. Csodás receptek, lakberendezési tippek és sminkötletek találhatók ott, és a hölgy stílusa egyszerűen magával ragadja az embert. Olyan szenvedéllyel ír mindenről és olyan választékos szókinccsel, hogy öröm belemerülni a szavaiba (kb. olyan, mint Nigella Lawson). Remek ízléssel van megáldva, így a receptjein szinte semmit nem változtattam, hacsak nem olyasmiről volt szó, ami nem állt rendelkezésemre.
Narancslikőr

Kandírozott narancshéj

Utóbbi volt egyébként a legmunkásabb, ugyanis eszméletlenül nehéz úgy meghámozni a narancsot, hogy a fehér része ne kerüljön bele (attól megkeseredik az egész). Azért persze megérte, ugyanis nagyon szépen sikerült a narancshéj (meg persze a többi finomság is), a kuglófomba már fogok is bele rakni. Lesz majd egy próba sütésem is, hogy ne karácsony napján kelljen először ügyködnöm se a recepttel, se a formával, arról majd mindenképpen beszámolok. Addig is sok sikert a kísérletezőknek!

2 megjegyzés: