2013. június 28., péntek

Ismerkedés új ízekkel

A mai bevásárlás során hazajött velem néhány érdekes alapanyag, amikkel eddig még nem volt dolgom, de most nagy örömmel fogok velük kísérletezni. Elsőként a csicseriborsó volt az, amit mindenképpen ki szerettem volna próbálni.



Eddig egyszer volt alkalmam megkóstolni az ebből készült szendvics krémet, és el voltam tőle ájulva. Nagyon érdekes íze van, kicsit mintha kereszteznék a sárgaborsót a lencsével, és van egy semmihez sem hasonlító egzotikus aromája. Nemsokára neki is látok a neten keresgélni csicseriborsós recepteket, kíváncsi vagyok miként lehet felhasználni, de ha valakinek van jó ötlete a szendvics krémen kívül, örömmel veszem :) Ezen kívül szerencsét próbálok a bulgurral is.




Érdekes módon szereztem tudomást erről az ételről - az egyik gyerkőcünknek az oviban ez a kedvenc étele (eléggé egészség-mániások), és megragadt bennem a bulgur, hiszen még sosem hallottam róla. Most jött haza velem egy kezdő csomag, nem is vettem belőle sokat, csak 200 grammot. Látványra egyébként a rizsre emlékeztet, és ha jól tudom általában köretnek, vagy dúsítónak alkalmazzák. Fogalmam sincs milyen íze lesz, de alig várom, hogy megkóstolhassam :) Természetesen ha valaki ehhez is tud recepteket és tippeket adni, annak nagyon örülnék. És mivel az édes íz iránti sóvárgásomat is ki kellett elégítenem, ezért vettem magamnak egy zacskó hántolatlan, natúr mandulát, amit mézzel és fahéjjal szoktam fogyasztani. Tökéletes egészséges nasi!

6 megjegyzés:

  1. Bulgurt én is vettem legutóbb, aztán úgy elpakoltam, hogy azóta sem találom :D

    VálaszTörlés
  2. Pont tegnap csinált anyukám rakott cukkinit bulgurral, nagyon finom és tényleg olyan mint a rizs, de van benne pluszban valami extra íz is, szóval szerintem finomabb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, ez de jól hangzik! Na majd rákeresek én is ehhez hasonló receptekre :) És köszönöm a leírást a bulgurról, egyre jobban vágyom, hogy megkóstolhassam :)

      Törlés
  3. Bulgurt egész egyszerűen rizs helyett is lehet enni, köretként. Nagyon jól megy a zöldségekhez, és szerintem jobban kiegészíti a fűszeres húsokat, mint a rizs. Gyorsabban el is készül. Szerintem nagyon jó íze van, karakteres, de nem annyira, hogy bekavarjon a fűszerezésbe :) hagyományosan salátákba szokták rakni, úgy tudom, és előételként is fogyasztható.

    Csicseriborsós krémet anyumék is szoktak csinálni, de nem vagyok elragadtatva tőle, pedig szeretem a szendvicskrémeket. Na majd amikor sajáttal kísérletezek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a leírást a bulgurról, még mindig nem próbáltam ki, de remélem hamarosan felavathatom :)

      Törlés