2015. július 29., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Álomállás




A mostani VKP keretein belül álmaink állása a téma. Nehéz helyzetben érzem magam, mert többféle érzés és vágy is motoszkál bennem munka terén. Az első kapásból az, hogy a jelenlegi állásom is szuper, így ezzel is elégedett vagyok. Tanulási gondokkal küzdő gyerekekkel foglalkozom, amit nagyon élvezek még annak ellenére is, hogy a pedagógiai munkakör nem a legegyszerűbb, az eredmény és a társaság viszont mindenért kárpótol :) Szóval ha a jelenlegi állásomat nézzük, nekem ez most álomállás és nagyon remélem, hogy még sokáig lehetek itt ezekkel a srácokkal, kollégákkal, és úgy az egész csapattal :)



Viszont ha szabad kicsit elábrándoznom, akkor eszembe jutnak olyasmik is, amik más kategóriába tartoznak. Nyilván minden ember arról álmodik, hogy a hobbija egyben a munkája is, de sajnos sokan nem engedhetik meg ezt maguknak, főleg a művészi beállítottságú emberek. Mert valljuk be, művészetből manapság nehéz megélni, hacsak nem vagy kimagasló tehetség. De azért nagyon jó érzés belegondolni abba, hogy mi lenne, ha a kedvenc hobbijaimmal pénzt is kereshetnék és szélesebb körökbe is eljutnának, megismernék az emberek a munkásságomat. Hihetetlenül boldog lennék, ha az alkotásaimmal másoknak örömet okozhatnék és még meg is tudnék belőle élni. Sok téren vagyok aktív, mármint kreatív alkotás terén. Jelenleg a tánc áll az első helyen, mivel ebben feccölöm a jelen hobbijaim közül a legtöbb energiát. Imádok táncolni, imádom a csoportom és imádom a fellépéseket is. Élvezem, hogy hónapról hónapra új dolgokat tanulok és nagy vágyam minél tovább és tovább fejleszteni magam. Persze ez sok pénz és idő, de pár év múlva nagyon szeretnék tanár lenni. Van néhány hastáncos hazánkban, aki meg tud ebből élni, de ahhoz rengeteget kellett dolgozniuk - én ettől még messze vagyok, de járom az utam és remélem egyszer a nagyok nyomdokaiba léphetek.



A másik nagy szerelmem az írás. Ez a blog is eleinte a grafomániám végett született, aztán folyamatosan bővült mindenfélével és ma már nem csak magamnak, de nektek is írom. Ugyanakkor a blog mellett több regényem, történetem is van megkezdve, amiken folyamatosan dolgozom és szívből remélem, hogy egyszer eljutok a publikálásig. Főleg ifjúsági témakörben munkálkodom, szeretek gyerekeknek írni, mert ők a leghálásabb közönség. Jelenleg egy regényem van olyan állapotban, hogy érdemes vele többet foglalkozni és a nyáron szeretnék erre minél több energiát fordítani, illetve van egy kisebb történet-sorozatom is, ami inkább a kisebb korosztálynak íródik. Ezek apró, tanulságos mesék, amik a hétköznapi emberi problémákat mesés környezetbe helyezik és ott próbálnak megoldást találni rájuk. A Harry Potter óta tudom, hogy nem szabad leállnom az írással, mindegy hogy és miként, de írnom kell. Az a történet adta meg igazán a löketet az írásra, mivel az volt az első olyan ifjúsági regényem, ami igazán mély nyomot hagyott bennem. Elgondolkodtatott, hogy ha egy ilyen képtelen, varázslatos történet így meghódította a világot és Rowling szinte a semmiből lett ismert szerző, akkor talán én is megpróbálkozhatok a saját álmom megvalósításával. No nem mintha Rowling babérjaira törnék, sajnos közel sem vagyok olyan kreatív, mint ő, de a története erőt és inspirációt adott ahhoz, hogy én is komolyabban vegyem az írást. Egy ideig elhanyagoltam a munkáimat, de már jó ideje újra lángolt a szerelem és igyekszem kreatív lenni e téren is. Azért nem egyszerű dolog ám, főleg ha az embernek ilyen sok hobbija van, mint nekem - mindegyikre időt kell fordítani megfelelő arányban.



És végül a harmadik munka, ami álmaimban szerepel, az a smink és maszkmester. Gyerekkorom óta imádom a vizuális művészeteket, előbb rajzoltam (és énekeltem), mint hogy beszéltem volna. Ha volt a közelemben papír és ceruza, sosem unatkoztam. Nagyon szeretek rajzolni a mai napig is, aztán ez a szenvedély velem együtt nőtt és alakult. Tini éveimben rákaptam a sminkelésre, és azóta is imádattal űzöm. Szeretek kreatív lenni itt is, szeretem fejleszteni magam, gyakorolok, próbálkozok és élvezem, hogy az arcom a vásznam és úgy formálom a festékekkel, ahogyan szeretném. Kifejezetten élvezem a sebek és különféle testi deformációk megalkotását, így a smink és maszkmesteri szakmát érzem legközelebb magamhoz. A fantasy filmekben mindig ámulattal néztem a maszkmesterek munkásságát, amint egy hétköznapi emberből tündét, törpöt, vagy szörnyet alkottak. Fantasztikusnak tartom a munkásságukat és nagyon örülnék, ha egyszer lehetőségem lenne elvégezni egy ilyen iskolát, netalántán még dolgozni is ezen a területen.

Összességében azt hiszem számomra a kreatív munkák valóak. Szeretek szépet és kellemeset alkotni, szeretek örömet okozni másoknak, és szeretem szabadjára engedi a fantáziámat. Nem tudom, hogy a fentiek közül melyiket fogom tudni megvalósítani (már ha akár egy is összejön ezek közül), de nagyon fogok igyekezni, hogy kihozzam magamból a legjobbat. Végülis ha úgy vesszük, már magáért az alkotás folyamatáért megéri csinálni az egészet :)

10 megjegyzés:

  1. Nagyon sokoldalú vagy ésmegható volt olvasni amilyen szeretettel írsz a jelenlegi munkádról! Figyelemreméltó a lelkesedésed, nagy-nagy virtuális főhajtás száguld feléd az éteren át. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát köszönöm szépen, de aki elhivatott, annak ez a természetes hozzáállás :)

      Törlés
  2. Nagyon kíváncsi lennék, milyen regényt írnál. Remélem, egyszer tényleg megjelenik. Nekem valami rendszert kéne kitalálnom, hogy valamennyit mindennap írjak, és ne a rengeteg elkezdettet alakítgassam, hanem inkább a többé-kevésbé kitaláltakat fejlesztgessem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát mivel ifjúsági irodalom, abból is az aranyosabb fajta, talán nem annyira a te ízlésed lenne :) De nekem a legfőbb célom olyan könyveket írni, amik megszerettetik a kicsikkel az olvasást. Hogy lássák, nem csak a számítógép tud nagy fantáziát mutatni nekik, sőt! És hát adja ég, hogy sikerüljön egyszer kiadnom őket, bár az még nagyon hosszú idő így is. Viszont nem adom fel :)

      Törlés
  3. Tényleg nagyon megindító, hogy szereted a munkádat és elkötelezett vagy iránta. Ritka dolog :)
    A többin nem lepődtem meg különösebben, és hiszem, hogy nagyon jó is lennél bármelyikben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy így gondolod :)

      Törlés
  4. Istenem, most nagyon meglepődtem! :O Nem gondoltam volna, hogy te is hastáncrajongó vagy. Én ősszel fogom elkezdeni hivatalosan tanulni, de ha ez nem szerelem már most, akkor semmi. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát pedig amióta elkezdtem a gótikus hastáncot, azóta megosztom itt az élményeimet ezzel kapcsolatban - gondolom akkortájt még nem olvastál :) Most a Magyar Gótikus Hastáncosok csapatát erősítem, illetve a hastánciskolánk instruktora is vagyok. Te kinél fogsz tanulni ősztől? :)

      Törlés
  5. Ha minden igaz, akkor a debreceni Estella Hastánc Stúdiónál fogok belevágni. (: Mr nagyon várom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó :) Biztos imádni fogod, könnyen bele lehet szerelmesedni ebbe a táncba :)

      Törlés